TRIALOOG Een Rabbijn, Priester en Imam: over wat hen bindt en scheidt.

Tuesday, 14 February 2017

Inhoud

TRIALOOG

Een Rabbijn, Priester en Imam: over wat hen bindt en scheidt.page1image2432

De Antwerpse Trialoog is een uniek initiatief van dialoog tussen godsdienstige
leiders van de drie monotheïstische godsdiensten, islam, jodendom en christendom.
Uniek omdat hun onderlinge gesprekken en vriendschapsband al meer dan tien jaar standhouden. Uniek omdat dit initiatief is ingebed in een specifieke context, die van
Antwerpen, maar met een universele blik op Europa en de wereld. Uniek omdat priester Hendrik Hoet, rabbijn Aharon Malinsky en imam Jamal Maftouhi aan de jongere generaties in één beeld duidelijk maken dat godsdienst geen factor van maatschappelijke verdeling hoeft te zijn, maar integendeel een kracht is om onze samenleving leefbaar te houden. De geglobaliseerde wereld zal maar leefbaar zijn waar een beschaving van het ‘samenleven’ wordt opgebouwd. De Trialoog wil daartoe, in Antwerpen en ver daarbuiten, aanzetten geven.

Rotary club Roeselare Mercurius is er in geslaagd om deze drie vooraanstaande geestelijke leiders naar Roeselare te brengen om hun Trialoog ook bij ons aan te bevelen.

Doelgroep

De doelgroep is in de eerste plaats de laatstejaarsstudenten van de Roeselaarse scholen. Rotary zal echter ook toegangskaarten verkopen aan andere geïnteresseerden. Het panelgesprek wordt dus gevolgd door de leerlingen samen met het volwassen publiek dat door Rotary wordt uitgenodigd.

Pedagogische ondersteuning

Aan de hand van deze publicatie werkte Anne Dewulf ook lessen uit voor de eerste, tweede en derde graad van het Middelbaar Onderwijs. Lessugesties zijn te vinden op https://www.kuleuven.be/thomas/page/trialoog/

De sprekers houden er aan om zeer ruim de tijd te geven voor vragen. Deze vragen kunnen worden voorbereid in de lessen op basis van de lesondersteuning.

Praktisch
Woensdag 22 februari 2017 om 19.30u.

Locatie nog nader te bepalen (C.C. De Spil - Fabriekspand – Cityscoop) Het panelgesprek wordt geleid door Dirk Vanhegen.

Aansluitend is er een receptie voor de aanwezigen. Deelname voor laatstejaars en hun leerkrachten is gratis. 


Documents attached