Special Olympics

Wednesday, 31 May 2017

Beste vrienden en vriendinnen Rotariërs,

Ik heb een passie …. de inclusie in onze maatschappij van personen met een mentale beperking dankzij sport, kunst, muziek en werk.

Special Olympics Belgium is een echte drijfveer om inclusie te bereiken. Zie maar hun “Play Unified” campagne.

Ik heb een droom …. dat Rotary een onontkoombare partner wordt van Special Olympics Belgium.

Doe me een pleziertje, neem een beetje van uw tijd en lees het artikel hieronder.

Van harte bedankt.

Rotarische groet,

Dominique Dopchie
Voorzitter Rotary Tournai Haut Escaut.


Mis vooral niet het Hemelvaartweekend van woensdag 24 mei tot en met zaterdag 27 mei ! Dan nemen meer dan 3400 Belgische atleten deel aan de Special Olympics Belgium Nationale Spelen, het grootste sportevent in België voor atleten met een verstandelijke beperking. Zij zullen het beste van zichzelf geven in 19 verschillende sporten en aangepaste disciplines tijdens het sportief hoogtepunt van het jaar van Special Olympics Belgium dat plaatsvindt in Lommel - provincie Limburg. De atleten komende uit 320 Belgische clubs en hun 1200 coaches zullen er dagelijks worden bijgestaan door 1800 vrijwilligers terwijl ze op 6 verschillende sites intens sporten.

 

 

De Special Olympics Belgium Nationale Spelen zijn al toe aan hun 35e editie en kozen er dit jaar voor om samen te werken met de provincie Limburg en Lommel.

 

Dit evenement brengt om en bij 10 000 personen samen en dankt zijn welslagen voor een groot deel aan de doeltreffende medewerking van ruim 1800 vrijwilligers per dag. Uit alle hoeken van het land komen ze toe om de organisatie in goede banen te leiden.

 

Bovendien zal er een Olympisch dorp, een familieonthaal en een VIP- en personthaal voorzien zijn en staat er zoals de traditie het wenst een Openingsceremonie op woensdag en een Sluitingsceremonie op zaterdag op het programma. Tijdens de Openingsceremonie zal wereldkampioene en Special Olympics Belgium-ambassadrice Jolien D’Hoore de Vlam van de Hoop, de echte Olympische Vlam, aansteken en dit in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid en vele andere toeschouwers.

Daarnaast is er huisvesting voorzien voor 1 600 atleten, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers, een shuttledienst voor de deelnemers en het publiek en een cateringdienst die instaat voor 5 300 warme maaltijden en 15 000 lunchpakketten.

 

Op woensdag 24 mei vindt de Torch Run plaats, een fakkelloop van 17km die vertrekt en eindigt aan de Soeverein in Lommel. De Vlam van de Hoop wordt gedragen en omringd door maar liefst 200 marathonlopers bestaande uit atleten, vips, studenten van de lokale politieschool en federale politieagenten. “Voor ons zijn de Torch Run en de Spelen het bewijs van inclusie en een succesvolle samenwerking met talrijke partners, sponsors en duizenden vrijwilligers. We hebben de steun nodig van de lokale en Belgische gemeenschap voor de goede afloop van ons evenement. Samen kunnen we het taboe rond verstandelijke beperking doorbreken. Onze atleten zijn echte sporters, en wat zij presteren tijdens de wedstrijden is ongelooflijk! Dus kom supporteren, of beter nog: kom helpen als vrijwilliger!” , vertelt Zehra Sayin, Co-CEO van Special Olympics Belgium.

 

De Nationale Spelen 2018 zullen plaatshebben in Wallonië-Picardië, van 9 tot 12 mei 2018, in Doornik en Moeskroen.

Gérard Defaux

Communication Responsible